Hotový šalát s kuracími srdiečkami môžete podávať ihneď alebo ho nechajte chvíľu odstáť v chladničke, aby sa chute lepšie rozvinuli.
Hľadáte nový, netradičný a veľmi chutný šalát, ktorý bude príjemným objavom pre celú rodinu? Potom je tento recept na šalát s kuracími srdiečkami presne to, čo potrebujete. Recept na lacný šalát zdieľa RBC-Ukrajina s odkazom na príspevok na Facebooku „Culinaria Simonchuk“.
Recept
Ingrediencie:
- Kuracie srdcia – 700 g
- Vajcia – 4 ks.
- Tvrdý syr – 150-170 g
- Modrá cibuľa – 1 ks.
- Čerstvé bylinky (petržlenová vňať) na dochutenie a ozdobu
- Soľ, čierne korenie podľa chuti
- Majonéza podľa chuti
Príprava:
- Kuracie srdcia dôkladne opláchnite. Uvarte ich do mäkka v osolenej vode. Po uvarení to bude trvať približne 30-40 minút. Uvarené srdiečka ochlaďte, očistite od prebytočného tuku a nádob (ak je to potrebné) a nakrájajte na malé kúsky.
- Vajíčka uvarte natvrdo, ochlaďte, ošúpte a nakrájajte na malé kocky.
- Tvrdý syr nastrúhame na hrubom strúhadle. Modrá cibuľa dodá šalátu zvláštne korenie a chuť. Na jej marinovanie nakrájajte cibuľu na tenké polkruhy alebo malé kocky.
- Cibuľu zalejte octom (môžete použiť jablkový alebo obyčajný stolový ocot), pridajte štipku soli a cukru. Pomer octu, soli a cukru upravte podľa vlastnej chuti.
- Cibuľu nechajte marinovať aspoň hodinu, aby zmäkla a stratila nadmernú horkosť. Pred pridaním do šalátu cibuľu jemne vyžmýkajte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu.
- Vo veľkej mise zmiešajte nakrájané kuracie srdiečka, vajcia uvarené natvrdo, nastrúhaný syr a nakladanú cibuľu. Podľa chuti dochuťte soľou a korením. Šalát polejeme majonézou. Dobre premiešajte, aby sa všetky prísady rovnomerne rozdelili a chute sa spojili.
- Hotový šalát s kuracími srdiečkami môžete podávať ihneď alebo ho nechajte chvíľu odstáť v chladničke, aby sa chute lepšie rozvinuli. Pred podávaním ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
