Najjednoduchší spôsob, ako pripraviť hustú a krémovú polievku: bez múky a bez smotany

Výsledkom je hladká, príjemne hustá polievka, ktorá pôsobí, akoby ste do nej pridali smotanu.

Jeseň je časom pohody, tepla a, samozrejme, domácich polievok. Ako ju však urobiť hustejšiu a krémovejšiu bez pridania múky alebo smotany? Najlepší spôsob, ako urobiť polievku krémovou, prezrádza RBC-Ukrajina s odvolaním sa na denník Daily Express.

Najlepší spôsob, ako urobiť polievku krémovou

Odpoveď je jednoduchá, do prvého pokrmu pridajte zemiaky. Je to najvhodnejšia a najúčinnejšia prísada na zahusťovanie polievok.

Ktoré zemiaky vybrať do polievky

Nie všetky odrody sú vhodné:

  • Ideálne sú múčnaté (drobivé) odrody. Vo vnútri sú sypké a obsahujú veľa škrobu, takže sa výborne hodia na zahusťovanie polievok, gulášov a omáčok.
  • Voskové odrody, ako sú mladé zemiaky – nie sú vhodné: zostávajú hladké aj po uvarení, preto sa hodia skôr do šalátov.

Ako použiť zemiaky na zahustenie polievky

  1. Počas varenia polievky pridajte nakrájané zemiaky.
  2. Zemiaky uvarte zvlášť, roztlačte ich a pridajte do pokrmu.
  3. Použite suchú zemiakovú kašu – je to najjednoduchší a najrýchlejší spôsob.
  4. Stačí pridať jednu polievkovú lyžicu takejto zemiakovej kaše, premiešať a počkať niekoľko minút, polievka bude hustejšia a sýtejšia.

V teste The Kitchn získal tento spôsob 8 bodov z 10 a bol zvolený za „najjednoduchší zo všetkých“. Výsledkom je hladká, príjemne hustá polievka, ktorá pôsobí, akoby ste do nej pridali smotanu, hoci sú to len zemiaky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život