Výsledkom je hladká, príjemne hustá polievka, ktorá pôsobí, akoby ste do nej pridali smotanu.
Jeseň je časom pohody, tepla a, samozrejme, domácich polievok. Ako ju však urobiť hustejšiu a krémovejšiu bez pridania múky alebo smotany? Najlepší spôsob, ako urobiť polievku krémovou, prezrádza RBC-Ukrajina s odvolaním sa na denník Daily Express.
Najlepší spôsob, ako urobiť polievku krémovou
Odpoveď je jednoduchá, do prvého pokrmu pridajte zemiaky. Je to najvhodnejšia a najúčinnejšia prísada na zahusťovanie polievok.
Ktoré zemiaky vybrať do polievky
Nie všetky odrody sú vhodné:
- Ideálne sú múčnaté (drobivé) odrody. Vo vnútri sú sypké a obsahujú veľa škrobu, takže sa výborne hodia na zahusťovanie polievok, gulášov a omáčok.
- Voskové odrody, ako sú mladé zemiaky – nie sú vhodné: zostávajú hladké aj po uvarení, preto sa hodia skôr do šalátov.
Ako použiť zemiaky na zahustenie polievky
- Počas varenia polievky pridajte nakrájané zemiaky.
- Zemiaky uvarte zvlášť, roztlačte ich a pridajte do pokrmu.
- Použite suchú zemiakovú kašu – je to najjednoduchší a najrýchlejší spôsob.
- Stačí pridať jednu polievkovú lyžicu takejto zemiakovej kaše, premiešať a počkať niekoľko minút, polievka bude hustejšia a sýtejšia.
V teste The Kitchn získal tento spôsob 8 bodov z 10 a bol zvolený za „najjednoduchší zo všetkých“. Výsledkom je hladká, príjemne hustá polievka, ktorá pôsobí, akoby ste do nej pridali smotanu, hoci sú to len zemiaky.
