3 fatálne chyby, keď je kyslá kapusta kyslou kapustou: namiesto šťavnatého, chrumkavého občerstvenia skončíte s kyslou kašou

Foto: z otvorených zdrojov

Ak sa vyhnete týmto chybám, získate dokonalú kyslú kapustu

Kyslá kapusta je neuveriteľne chutný a zdravý pokrm, ktorý je cenený po celom svete. Ak však každý rok vaša pochúťka zďaleka nie je dokonalá, je pravdepodobné, že počas kysnutia robíte typické chyby.

Prečo teda môže byť kapusta kyslá, slizká alebo mať horkú chuť:

  • Kovové nádoby. Zoxidovaný kov dodáva pokrmu nepríjemnú chuť a kazí prípravu. Je lepšie zvoliť smaltované hrnce bez črepín alebo sklenené nádoby.
  • Príliš tenké plátky. Kapustu by ste nemali krájať najemno – príliš tenká slama sa po 2-3 dňoch kvasenia zmení na kašu. Zároveň sú veľké plátky menej slané. Optimálna hrúbka je 3 – 5 mm.
  • Jódovaná soľ. Takáto soľ úplne zastaví proces fermentácie kyseliny mliečnej. Na kysnutie používajte len veľkú kamennú soľ bez prísad – pomaly sa rozpúšťa a rovnomerne osolí kapustu.

Ak sa vyhnete týmto chybám, získate dokonalú kyslú kapustu: mierne slanú, chrumkavú, šťavnatú a s jemnou kyslosťou. Dobrú chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život