Foto: z otvorených zdrojov
Cestoviny podávajte v hlbokom tanieri, posypte parmezánom a vetvičkou tymiánu.
Cestoviny sú vždy dobrý nápad. Nepotrebuje zbytočné slová ani zložité omáčky, pretože jeho sila je v jednoduchosti. Najmä ak ho podávate s voňavými pečenými hubami, jemným smotanovým syrom a bylinkami. Foodblogerka Olga Ryabenko nám prezradila, že na to, aby ste si doma pripravili reštauračné jedlo, nemusíte stáť pri sporáku celé hodiny. Lahodné môže byť naozaj jednoduché na prípravu. Jeseň je sezóna húb a ťažko nájsť produkt, ktorý by lepšie vystihol jej náladu.
Pečené huby majú bohatú, mierne dymovú chuť, ktorá sa hodí ku krémovým omáčkam. V kombinácii s cestovinami vytvárajú dokonalý pokrm, ktorý zahreje telo aj dušu.
Recept
Ingrediencie:
- Cestoviny 300 g
- Huby (šampiňóny alebo lesné hríby) 400 g
- Červená cibuľa 1 ks.
- Cesnak 1 hlava
- Olivový olej 2 PL.
- Tymián 1 lyžička
- Smotanový syr 200 g
- Soľ
- Korenie
Varenie
- Do formy vložte na plátky nakrájané šampiňóny, polovicu červenej cibule, celú hlavičku cesnaku prekrojenú na polovicu a smotanový syr.
- Pokvapkajte olivovým olejom, osoľte, okoreňte a pridajte tymián.
- Pečieme pri 200 °C asi 30 minút, kým zelenina nezmäkne a syr nie je zlatistý a mäkký.
- Kým sa huby pečú, uvarte cestoviny al dente.
- Nezabudnite si po uvarení nechať trochu vody, pomôže vám vytvoriť dokonalú omáčku.
- Vyberte formu z rúry, pridajte trochu vody z cestovín a dobre premiešajte, omáčka bude hodvábna a aromatická.
- Horúce cestoviny ihneď vložte do formy a jemne premiešajte.
Tipy
- Ak chcete dosiahnuť hlbšiu chuť, pridajte počas pečenia húb trochu bieleho vína.
- Ak máte radi ťahavý syr, pridajte na záver trochu strúhaného parmezánu alebo syra s modrou plesňou.
- Výraznejšiu chuť dodajú lesné huby, ale dobre poslúžia aj obyčajné huby.
Cestoviny podávajte v hlbokom tanieri, posypte parmezánom a vetvičkou tymiánu. Zapáľte sviečku, pustite si tichú hudbu a nechajte vôňu húb naplniť dom teplom.
