Foto: z otvorených zdrojov
Vďaka tomuto obaleniu sú kotlety jemné a majú veľa šťavy, ktorá počas vyprážania nevyteká.
Keď robíme domáce kotlety, chceme, aby boli jemné, šťavnaté vo vnútri a zároveň mali chrumkavú zlatistú kôrku, ktorá ich robí dokonalými. Niekedy však strúhanka alebo múka spôsobia, že kotlety sú príliš husté a kôrka je hrubá a absorbuje veľa tuku. Existuje však niekoľko prírodných, chutných a zdravých náhrad, ktoré nielenže vytvoria hnedú kôrku, ale zároveň udržia šťavu vo vnútri kotliet.
Čím chlieb na kotlety, aby boli nadýchané, šťavnaté a mali zlatistú kôrku
- Ovsené vločky. Drvené ovsené vločky dokonale držia tvar, ale nezlepujú štruktúru rezňov. Absorbujú časť šťavy, takže kotlety sú vnútri mäkké s ľahkým chrumkavým povrchom. Táto obloha je ideálna na kuracie a zeleninové rezne.
- Krupica obsahuje šťavu a dodáva objem. Vďaka nej sú kotlety nadýchané ako suflé. Rezne by sa mali obaľovať v suchej krupici bez predchádzajúceho namáčania do vajec, aby sa dosiahla rovnomerná kôrka bez prebytočného tuku.
- Kukuričná múka alebo krupica vytvára neuveriteľne chutnú, tenkú a chrumkavú kôrku s príjemnou orechovou chuťou. Táto bryndza je vhodná na všetky druhy mäsa a dokonca aj na ryby. Ak kukuričnú múku zmiešate so štipkou korenia alebo sušeného cesnaku, chuť kotliet sa ešte viac prehĺbi.
- Sezamové alebo mleté ľanové semienka. Ak chcete dodať kotletám nezvyčajnú chuť, skúste ich obaľovať v drvených semienkach. Sezam dodá jemnú chuť, zatiaľ čo ľan ľahký orechový nádych a ďalšie výhody.
Ak chcete dosiahnuť rovnomernú kôrku, nechajte kotlety po obalení v pečive pred vyprážaním 5 minút odpočívať. Potom sa obalí pevnejšie a chrumkavosť vydrží dlhšie aj po vychladnutí.
