Kuracie pastrami: recept na mäso, ktoré bude vhodné na slávnostné krájanie

Budete potrebovať kuracie prsia, korenie a rúru.

Kuracie pastrami je skvelou náhradou kupovanej klobásy a hodí sa na slávnostné rezy, do šalátov alebo jednoducho podávané s akoukoľvek prílohou.

Budete potrebovať kuracie prsia, korenie a rúru. Konečným výsledkom bude chutný, šťavnatý a krásny pokrm.

Recept

Ingrediencie:

  • kuracie prsia 700-800 g
  • mletá paprika 1 lyžička.
  • sušený cesnak 1 lyžička.
  • nasekaný chmeľ 1 lyžička.
  • rastlinný olej 30 g
  • soľ

Príprava:

  1. V miske zmiešajte papriku, sušený cesnak, chmeľ, rastlinný olej a soľ.
  2. Kuracie prsia umyjeme, osušíme papierovou utierkou, potrieme pripravenou zmesou a necháme 30-60 minút pri izbovej teplote.
  3. Z fólie urobíme formu s bočnými stranami, vložíme do nej kuracie filety a položíme na plech.
  4. Rúru predhrejte na 250 stupňov a plech s kuracím filé do nej pošlite na 20 minút, potom rúru vypnite, neotvárajte dvierka a mäso v nej nechajte 4-6 hodín. Mäso vyberte z rúry a uložte do chladničky.

Korenie použite podľa vlastnej chuti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život