Budete potrebovať kuracie prsia, korenie a rúru.
Kuracie pastrami je skvelou náhradou kupovanej klobásy a hodí sa na slávnostné rezy, do šalátov alebo jednoducho podávané s akoukoľvek prílohou.
Budete potrebovať kuracie prsia, korenie a rúru. Konečným výsledkom bude chutný, šťavnatý a krásny pokrm.
Recept
Ingrediencie:
- kuracie prsia 700-800 g
- mletá paprika 1 lyžička.
- sušený cesnak 1 lyžička.
- nasekaný chmeľ 1 lyžička.
- rastlinný olej 30 g
- soľ
Príprava:
- V miske zmiešajte papriku, sušený cesnak, chmeľ, rastlinný olej a soľ.
- Kuracie prsia umyjeme, osušíme papierovou utierkou, potrieme pripravenou zmesou a necháme 30-60 minút pri izbovej teplote.
- Z fólie urobíme formu s bočnými stranami, vložíme do nej kuracie filety a položíme na plech.
- Rúru predhrejte na 250 stupňov a plech s kuracím filé do nej pošlite na 20 minút, potom rúru vypnite, neotvárajte dvierka a mäso v nej nechajte 4-6 hodín. Mäso vyberte z rúry a uložte do chladničky.
Korenie použite podľa vlastnej chuti.
