Foto: z verejných zdrojov
Pečené makrely sú zvonka mierne skaramelizované a zvnútra mimoriadne šťavnaté.
Ak hľadáte nápad na rýchlu večeru, tento recept na pečenú makrelu bude skutočným objavom. Ryba je šťavnatá, jemná a chutná, a čo je najdôležitejšie, je uvarená len za pol hodiny. Ako pripraviť chutnú rybu tak, aby bola aj zdravá, uvádza RBC-Ukrajina s odkazom na Recepty od Viktórie na Facebooku.
Recept
Ingrediencie:
- makrela – 1 ks.
- korenie – čierne korenie, koriander (podľa chuti)
Na marinádu:
- Sójová omáčka – 5 PL.
- citrónová šťava – 1 PL.
- cukor – 1 lyžička.
- rastlinný olej – 1 PL.
Príprava:
- Odstráňte hlavu, chvost, plutvy a chrbticu. Rybu dôkladne očistite od vnútorností a čierneho filmu. Obe filety posypte z oboch strán čiernym korením a koriandrom a potom ich nakrájajte na kúsky.
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, citrónovú šťavu, cukor a rastlinný olej.
- Sójová omáčka dodá pokrmu vyváženú, bohatú a zároveň jemnú chuť.
- Rybu zalejte marinádou a nechajte 30 minút odstáť, aby makrela absorbovala chuť korenia. Kúsky vložte do alobalových lodičiek kožou nahor a vložte ich do predhriatej rúry na 15 minút pri 200 °C.
Pečené makrely sú zvonka ľahko skaramelizované a zvnútra mimoriadne šťavnaté. Citrón dodá rybám sviežosť a sójová omáčka zvýrazní ich prirodzenú chuť.
