Najjednoduchšia pečená makrela: hotová za 30 minút a rozplýva sa v ústach

Foto: z verejných zdrojov

Pečené makrely sú zvonka mierne skaramelizované a zvnútra mimoriadne šťavnaté.

Ak hľadáte nápad na rýchlu večeru, tento recept na pečenú makrelu bude skutočným objavom. Ryba je šťavnatá, jemná a chutná, a čo je najdôležitejšie, je uvarená len za pol hodiny. Ako pripraviť chutnú rybu tak, aby bola aj zdravá, uvádza RBC-Ukrajina s odkazom na Recepty od Viktórie na Facebooku.

Recept

Ingrediencie:

  • makrela – 1 ks.
  • korenie – čierne korenie, koriander (podľa chuti)

Na marinádu:

  • Sójová omáčka – 5 PL.
  • citrónová šťava – 1 PL.
  • cukor – 1 lyžička.
  • rastlinný olej – 1 PL.

Príprava:

  1. Odstráňte hlavu, chvost, plutvy a chrbticu. Rybu dôkladne očistite od vnútorností a čierneho filmu. Obe filety posypte z oboch strán čiernym korením a koriandrom a potom ich nakrájajte na kúsky.
  2. V miske zmiešajte sójovú omáčku, citrónovú šťavu, cukor a rastlinný olej.
  3. Sójová omáčka dodá pokrmu vyváženú, bohatú a zároveň jemnú chuť.
  4. Rybu zalejte marinádou a nechajte 30 minút odstáť, aby makrela absorbovala chuť korenia. Kúsky vložte do alobalových lodičiek kožou nahor a vložte ich do predhriatej rúry na 15 minút pri 200 °C.

Pečené makrely sú zvonka ľahko skaramelizované a zvnútra mimoriadne šťavnaté. Citrón dodá rybám sviežosť a sójová omáčka zvýrazní ich prirodzenú chuť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život