Recept na domáci tavený syr: už ho nemusíte kupovať

Výsledkom je jemná, homogénna hmota, ktorú možno natierať na chlieb alebo pridávať do jedál.

Domáci tavený syr je jednoduchý spôsob, ako získať prírodný a zdravý výrobok bez umelých prísad. Výsledkom je jemná, homogénna hmota, ktorú možno natierať na chlieb alebo pridávať do jedál. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na stránku Instagram foodblogera Alexa Mila.

Tavený syr: jednoduchý recept

Ingrediencie:

  • Tvaroh – 350 g (5%)
  • vajcia – 2 ks
  • maslo – 60 g (82,5 %)
  • soľ – 1 lyžička
  • sóda bikarbóna – 1/2 lyžičky
  • cesnak – 2-3 strúčiky
  • zväzok jemne nasekaného kôpru

Celkový čas prípravy je 20 minút a 1 hodina na lúhovanie v chladničke.

Príprava

  1. Tvaroh, vajcia, olej, maslo, soľ a sódu bikarbónu vyšľahajte mixérom na hladkú hmotu bez hrudiek.
  2. Potom preložíme do hrnca s hrubým dnom a postavíme na mierny oheň.
  3. Neustále miešajte stierkou, kým zmes nebude tekutá.
  4. Potom zmes nalejte do krémov, pridajte nasekaný cesnak a kôpor.
  5. Dajte na hodinu do chladničky, aby stuhla.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život