Výsledkom je jemná, homogénna hmota, ktorú možno natierať na chlieb alebo pridávať do jedál.
Domáci tavený syr je jednoduchý spôsob, ako získať prírodný a zdravý výrobok bez umelých prísad. Výsledkom je jemná, homogénna hmota, ktorú možno natierať na chlieb alebo pridávať do jedál. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na stránku Instagram foodblogera Alexa Mila.
Tavený syr: jednoduchý recept
Ingrediencie:
- Tvaroh – 350 g (5%)
- vajcia – 2 ks
- maslo – 60 g (82,5 %)
- soľ – 1 lyžička
- sóda bikarbóna – 1/2 lyžičky
- cesnak – 2-3 strúčiky
- zväzok jemne nasekaného kôpru
Celkový čas prípravy je 20 minút a 1 hodina na lúhovanie v chladničke.
Príprava
- Tvaroh, vajcia, olej, maslo, soľ a sódu bikarbónu vyšľahajte mixérom na hladkú hmotu bez hrudiek.
- Potom preložíme do hrnca s hrubým dnom a postavíme na mierny oheň.
- Neustále miešajte stierkou, kým zmes nebude tekutá.
- Potom zmes nalejte do krémov, pridajte nasekaný cesnak a kôpor.
- Dajte na hodinu do chladničky, aby stuhla.
