Foto: z otvorených zdrojov
Cukor je zvýrazňovač chuti, vďaka ktorému sa chuť starých zemiakov od mladých zemiakov príliš nelíši.
Staré zemiaky sa nelúpajú tak ľahko a nemajú takú bohatú chuť ako mladé zemiaky, ale aj tak existuje niekoľko trikov, ktoré vám pomôžu pripraviť jedlo zo starých zemiakov tak, aby bolo rovnako dobré ako mladé zemiaky.
Pridaním malého množstva cukru do vody počas varenia (stačí 1-2 čajové lyžičky) môžete zlepšiť chuť starých zemiakov.
Cukor by ste však mali pridať až po uvarení vody so zemiakmi. A spolu s cukrom sa odporúča pridať aj čajovú lyžičku citrónovej šťavy, pretože to pomôže zabrániť stmavnutiu zemiakov.
Kuchári tiež odporúčajú dávať zemiaky nie do studenej, ale do vriacej vody, aby sa zachovalo maximum užitočných látok.
