Recept na sladkú pálivú paprikovú omáčku

Foto: z verejných zdrojov

Kombinácia štipľavej papriky a sladkej papriky zvýrazní všetky prednosti pokrmu a krásna farba rozžiari každý stôl.

Táto omáčka je darom z nebies pre milovníkov pikantno-sladkých omáčok! Jasná, chuťovo výrazná, s jemnou pikantnosťou a miernou korenistosťou, bude skvelým doplnkom k mäsu, rybám, ryži, cestovinám, grilovaným alebo grilovaným pokrmom.

Kombinácia štipľavej papriky a sladkej papriky zvýrazní všetky prednosti pokrmu a krásna farba ozdobí každý stôl.

Recept

Ingrediencie:

  • Chilli paprička 6 kusov.
  • paprika 2 ks.
  • cesnak 8 strúčikov
  • cukor 200 g
  • 9% ocot 100 ml
  • soľ 1 lyžička (nie plná)

Príprava:

  1. Cesnak ošúpte a nakrájajte na dve časti.
  2. Papriky umyte, odstráňte stopky.
  3. Chilli papričky nakrájajte na kolieska, z paprík odstráňte semienka a nakrájajte ich na kocky.
  4. Cesnak, chilli a papriku vložte do misky mixéra a rozmixujte do hladka. Zmes preložíme do hrnca, pridáme cukor, soľ, ocot a varíme 30 minút. Dajte do pohárov, vychlaďte a odložte do chladničky.

Tipy:

  • Ak chcete menej pálivú omáčku, odstráňte z chilli papričiek semienka.
  • Predtým, ako začnete pracovať s pálivými papričkami, nezabudnite si nasadiť rukavice.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život