Foto: z verejných zdrojov
Kombinácia štipľavej papriky a sladkej papriky zvýrazní všetky prednosti pokrmu a krásna farba rozžiari každý stôl.
Táto omáčka je darom z nebies pre milovníkov pikantno-sladkých omáčok! Jasná, chuťovo výrazná, s jemnou pikantnosťou a miernou korenistosťou, bude skvelým doplnkom k mäsu, rybám, ryži, cestovinám, grilovaným alebo grilovaným pokrmom.
Kombinácia štipľavej papriky a sladkej papriky zvýrazní všetky prednosti pokrmu a krásna farba ozdobí každý stôl.
Recept
Ingrediencie:
- Chilli paprička 6 kusov.
- paprika 2 ks.
- cesnak 8 strúčikov
- cukor 200 g
- 9% ocot 100 ml
- soľ 1 lyžička (nie plná)
Príprava:
- Cesnak ošúpte a nakrájajte na dve časti.
- Papriky umyte, odstráňte stopky.
- Chilli papričky nakrájajte na kolieska, z paprík odstráňte semienka a nakrájajte ich na kocky.
- Cesnak, chilli a papriku vložte do misky mixéra a rozmixujte do hladka. Zmes preložíme do hrnca, pridáme cukor, soľ, ocot a varíme 30 minút. Dajte do pohárov, vychlaďte a odložte do chladničky.
Tipy:
- Ak chcete menej pálivú omáčku, odstráňte z chilli papričiek semienka.
- Predtým, ako začnete pracovať s pálivými papričkami, nezabudnite si nasadiť rukavice.
