Čo a ako ošetrovať hrozno, aby prežilo zimu

Foto: z otvorených zdrojov

Pred nástupom chladného počasia by sa mali kríky hrozna pohnojiť, aby sa do pôdy dostali živiny.

Ošetrenie hrozna vám uľahčí prácu počas celej sezóny a zníži riziko poškodenia úrody hubami alebo škodcami.

Pred nástupom chladného počasia je potrebné hroznové kríky pohnojiť, aby sa do pôdy dostali živiny, ktoré rastliny minuli počas sezóny, ako aj orezávať a zakrývať rôznymi materiálmi, aby ich nezničil mráz a hlodavce.

Na hroznovom kríku by ste nemali vykonávať len štandardný rez, ale dobre sa pozrieť a odstrániť každý výhonok napadnutý chorobami alebo škodcami.

Rez by sa mal vykonávať po prvých mrazoch alebo tesne po novembri, keď má ker odtok živín do koreňového systému.

Častejšie sa hrozno na zimu prikrýva zeminou, slamou, lapnikom a inými prírodnými materiálmi. Na tento postup sa používa aj bridlica, špunty a dokonca aj strešná lepenka. V závislosti od toho, aké sú tuhé zimy, sa tieto materiály môžu kombinovať alebo používať samostatne.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život