Foto: z otvorených zdrojov
Podávajte na obed alebo večeru s ľubovoľnou prílohou alebo ako samostatné jedlo.
Zelenina sa výborne hodí ku kuracím filé. Podávajte na obed alebo večeru s ľubovoľnou prílohou alebo ako samostatné jedlo. Príprava je veľmi jednoduchá: kuracie filé zľahka opečieme na panvici, zeleninu nakrájame na kocky alebo plátky, pridáme korenie a zapečieme v rúre.
Recept
Ingrediencie:
- kuracie filé 300 g
- cuketa 0,5 ks
- baklažány 1 ks
- paprika 1 ks.
- huby 5 ks
- cherry paradajky 10 ks
- rastlinný olej 2 PL.
- Provensálske bylinky 0,5 lyžičky.
- korenie na kurčatá 0,5 lyžičky.
- soľ
Príprava:
- Kuracie filé očistíme od fólie, umyjeme, osušíme papierovou utierkou, pridáme korenie na kuracie mäso, rastlinný olej, soľ, premiešame a necháme 10 minút odstáť.
- Umyte zeleninu.
- Cuketu a baklažán nakrájajte na veľké kocky.
- Papriku zbavte semienok a stopiek a nakrájajte na plátky.
- Huby nakrájajte na dva alebo štyri kusy.
- Na panvici (bez rastlinného oleja) opečieme kuracie filé na silnom ohni 2-3 minúty z oboch strán do zlatista a vložíme ho do formy na pečenie, potom pridáme cuketu, baklažán, huby, šampiňóny, posypeme proviantnými bylinkami, osolíme, premiešame a pošleme do predhriatej rúry na 200 stupňov na 25-30 minút. Filé nakrájame na pásiky, rozložíme zeleninu a podávame.
