Pizzabones: recept na originálne pečivo

Foto: z otvorených zdrojov

Ideálne na večerné posedenie s priateľmi, sledovanie seriálu alebo len na šálku kakaa

Nie je to len občerstvenie, sú to malé umelecké diela, ktoré voňajú ako pizza, vyzerajú ako minibuchtičky a zmiznú z vášho taniera rýchlejšie, ako stihnete povedať „ešte jednu“.

Pizzabones sú ideálnou voľbou na domáce jedlo, slávnostný stôl alebo len na večer, keď chcete niečo chutné bez veľkej námahy. Sú to miniatúrne rolky z lístkového cesta, ktoré v sebe spájajú všetky obľúbené chute klasickej pizze: omáčku, klobásu, syr a vôňu korenia. Zvonka sú chrumkavé a zvnútra jemne syrové a o recept sa podelili na stránke Ask Edith.

Recept

Ingrediencie:

  • Lístkové cesto 500 g
  • Omáčka alebo kečup 3-4 PL. l
  • Saláma alebo obľúbená klobása 100-150 g
  • Syr čedar 100 g
  • Maslo 1 PL

Servírovanie

  • Cesnaková omáčka

Príprava

  1. Rozmrazte lístkové cesto, rozvaľkajte ho na obdĺžnik hrubý asi 3 mm.
  2. Cesto rovnomerne potrieme omáčkou.
  3. Rozložte tenké plátky salámy a posypte alebo položte syr.
  4. Cesto rozvaľkajte na pevný valček a potom opatrne nakrájajte na 2-3 cm hrubé plátky.
  5. Rolky položte rezom nadol na plech vystlaný pergamenom na pečenie a pečte 25 minút pri 200 °C, kým nie sú zlatisté a chrumkavé.
  6. Najlepšie s cesnakovou omáčkou.

Pizzabones sú o nálade, teple a chuti, keď nemusíte nič komplikovať. Ideálne na večer s priateľmi, pri sledovaní seriálu alebo len tak pri šálke kakaa. Pretože niekedy šťastie nevonia čerstvým chlebom, ale malými chrumkavými pizzabones z pece.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život