Neuveriteľne jemná tekvicová kaša, ktorú kedysi varila babička: jednoduchý recept

Foto: z otvorených zdrojov

Táto kaša by bola skvelá na raňajky alebo ľahkú večeru.

Tekvicová kaša s ryžou je jednoduchý, ale prekvapivo chutný pokrm, ktorý spája blahodarné účinky jesennej tekvice a jemnú krémovú štruktúru ryže. Je ideálna na rodinné raňajky alebo ľahkú večeru, dodáva teplo a chuť domácej pohody, píše TSN.ua s odvolaním sa na anny.cooking.

Recept

Ingrediencie:

  • 500 g tekvice
  • 100 g ryže
  • 300 ml vody
  • 500 ml mlieka
  • 2 PL cukru
  • štipka soli
  • maslo, med – podľa chuti

Príprava

  1. Ošúpte tekvicu a nastrúhajte ju na veľkom strúhadle.
  2. Zeleninu vložíme do hrnca, pridáme ryžu, vodu, cukor a soľ. Priveďte do varu.
  3. Po zovretí prilejeme mlieko. Potom varte na miernom ohni za občasného miešania 25-30 minút.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život