Foto: z otvorených zdrojov
Môže sa použiť ako šalátový dresing alebo ako omáčka k mäsu či hlavným jedlám
Vždy je dobré mať doma univerzálnu omáčku, ktorá sa hodí k šalátom aj k mäsu. Omáčka sa pripravuje jednoducho z dostupných surovín a dodáva pokrmom bohatú chuť a vôňu. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na instagramovú stránku foodblogera Alexa Mila.
Recept na univerzálnu omáčku
Ingrediencie:
- Grécky jogurt – 300 ml
- uhorka – 1 ks
- zväzok kôpru alebo mäty
- cesnak – 2 strúčiky
- citrónová šťava – 1,5 lyžičky
- olivový olej – 1,5 lyžičky
- štipka soli
Príprava:
- Nastrúhajte uhorku a vytlačte z nej šťavu.
- Pridáme grécky jogurt, 2 strúčiky cesnaku, pridáme citrónovú šťavu, olivový olej, nasekaný kôpor alebo mätu a trochu soli.
- Všetko dôkladne premiešame a necháme hodinu lúhovať.
Môže sa použiť ako šalátová zálievka alebo ako omáčka k mäsu či hlavným jedlám.
