Univerzálna omáčka, ktorá sa hodí k šalátom a mäsu

Foto: z otvorených zdrojov

Môže sa použiť ako šalátový dresing alebo ako omáčka k mäsu či hlavným jedlám

Vždy je dobré mať doma univerzálnu omáčku, ktorá sa hodí k šalátom aj k mäsu. Omáčka sa pripravuje jednoducho z dostupných surovín a dodáva pokrmom bohatú chuť a vôňu. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na instagramovú stránku foodblogera Alexa Mila.

Recept na univerzálnu omáčku

Ingrediencie:

  • Grécky jogurt – 300 ml
  • uhorka – 1 ks
  • zväzok kôpru alebo mäty
  • cesnak – 2 strúčiky
  • citrónová šťava – 1,5 lyžičky
  • olivový olej – 1,5 lyžičky
  • štipka soli

Príprava:

  1. Nastrúhajte uhorku a vytlačte z nej šťavu.
  2. Pridáme grécky jogurt, 2 strúčiky cesnaku, pridáme citrónovú šťavu, olivový olej, nasekaný kôpor alebo mätu a trochu soli.
  3. Všetko dôkladne premiešame a necháme hodinu lúhovať.

Môže sa použiť ako šalátová zálievka alebo ako omáčka k mäsu či hlavným jedlám.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život