Najchutnejšia kórejská mrkva: tajomstvo jednoduchého receptu, ktorý vždy uspeje

Foto: z otvorených zdrojov

Môže sa podávať ako predjedlo, príloha k mäsu alebo ako príloha k sendvičom.

Kórejská mrkva je jedlo, ktoré nikdy nevyjde z módy. Je obľúbená pre svoju pikantnosť, chuť korenia a ľahkú korenistosť, ktorá prebúdza chuť do jedla. RBC-Ukrajina sa delí o recept na toto občerstvenie, ktoré zvládne aj začiatočník.

Recept

Zloženie

Na 1 kilogram mrkvy:

  • 3 PL cukru,
  • 1 lyžička soli,
  • 1 PL mletého koriandra,
  • 2 PL octu,
  • 0,5 lyžičky mletého čierneho korenia,
  • štipka mletého červeného korenia,
  • 5 strúčikov cesnaku,
  • 100-150 g rastlinného oleja.

Tento súbor ingrediencií poskytuje presne tú „kórejskú“ chuť, ktorú poznáme z detstva.

Príprava:

  1. Začnite strúhaním mrkvy na špeciálnom strúhadle na kórejskú mrkvu. Vzniknú tak dlhé tenké pásiky, ktoré dobre absorbujú marinádu. Potom pridajte všetko korenie, mrkvu rukami mierne rozdrvte, aby pustila šťavu a zmäkla. Potom prilejte ocot a pridajte rozdrvený cesnak.
  2. Najdôležitejším bodom je olej. Mal by byť zohriaty do varu a ihneď naň nalejte horúcu mrkvu. Takto sa naplno prejaví chuť korenia a pokrm získa tú zvláštnu korenisto-česnakovú chuť, vďaka ktorej je kórejská mrkva skutočným hitom.
  3. Potom všetko dôkladne premiešajte, misu zakryte a nechajte marinovať aspoň niekoľko hodín, alebo lepšie cez noc.
  4. Na druhý deň bude jedlo ešte chutnejšie: mrkva absorbuje všetky chute, bude mäkká, ale chrumkavá.

Môže sa podávať ako predjedlo, ako príloha k mäsu alebo ako príloha k sendvičom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život