Foto: z otvorených zdrojov
Môže sa podávať ako predjedlo, príloha k mäsu alebo ako príloha k sendvičom.
Kórejská mrkva je jedlo, ktoré nikdy nevyjde z módy. Je obľúbená pre svoju pikantnosť, chuť korenia a ľahkú korenistosť, ktorá prebúdza chuť do jedla. RBC-Ukrajina sa delí o recept na toto občerstvenie, ktoré zvládne aj začiatočník.
Recept
Zloženie
Na 1 kilogram mrkvy:
- 3 PL cukru,
- 1 lyžička soli,
- 1 PL mletého koriandra,
- 2 PL octu,
- 0,5 lyžičky mletého čierneho korenia,
- štipka mletého červeného korenia,
- 5 strúčikov cesnaku,
- 100-150 g rastlinného oleja.
Tento súbor ingrediencií poskytuje presne tú „kórejskú“ chuť, ktorú poznáme z detstva.
Príprava:
- Začnite strúhaním mrkvy na špeciálnom strúhadle na kórejskú mrkvu. Vzniknú tak dlhé tenké pásiky, ktoré dobre absorbujú marinádu. Potom pridajte všetko korenie, mrkvu rukami mierne rozdrvte, aby pustila šťavu a zmäkla. Potom prilejte ocot a pridajte rozdrvený cesnak.
- Najdôležitejším bodom je olej. Mal by byť zohriaty do varu a ihneď naň nalejte horúcu mrkvu. Takto sa naplno prejaví chuť korenia a pokrm získa tú zvláštnu korenisto-česnakovú chuť, vďaka ktorej je kórejská mrkva skutočným hitom.
- Potom všetko dôkladne premiešajte, misu zakryte a nechajte marinovať aspoň niekoľko hodín, alebo lepšie cez noc.
- Na druhý deň bude jedlo ešte chutnejšie: mrkva absorbuje všetky chute, bude mäkká, ale chrumkavá.
Môže sa podávať ako predjedlo, ako príloha k mäsu alebo ako príloha k sendvičom.
