Shashlyk marinovaný vo víne: ako pripraviť šťavnaté mäso

Foto: z otvorených zdrojov

Vďaka vínu je mäso šťavnaté, jemné a chutné.

Ak chcete prekvapiť svoju rodinu alebo priateľov, pripravte kebab marinovaný vo víne. Na marinádu stačí akékoľvek suché biele alebo červené víno.

Vďaka vínu bude mäso šťavnaté, jemné a chutné. Alkohol sa počas pečenia vyparí a vôbec ho nepocítite.

Recept

Ingrediencie:

  • bravčové mäso (gammon) 1 kg
  • červené suché víno 500 ml
  • cibuľa 4 ks.
  • citrónová šťava 2 PL.
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Príprava:

  1. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na veľké kolieska.
  2. Mäso umyte, osušte papierovou utierkou a nakrájajte na kúsky. Vložíme do misy, pridáme cibuľu, pokvapkáme citrónovou šťavou, korením, osolíme, premiešame, potom zalejeme vínom a opäť premiešame. Prikryte fóliou a nechajte v chladničke 5 – 6 hodín.
  3. Mäso navlečte na špajdle a striedavo s cibuľou. Grilujte na drevenom uhlí do zlatista, pričom mäso neustále otáčajte a polievajte marinádou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život