Foto: z otvorených zdrojov
Vďaka vínu je mäso šťavnaté, jemné a chutné.
Ak chcete prekvapiť svoju rodinu alebo priateľov, pripravte kebab marinovaný vo víne. Na marinádu stačí akékoľvek suché biele alebo červené víno.
Vďaka vínu bude mäso šťavnaté, jemné a chutné. Alkohol sa počas pečenia vyparí a vôbec ho nepocítite.
Recept
Ingrediencie:
- bravčové mäso (gammon) 1 kg
- červené suché víno 500 ml
- cibuľa 4 ks.
- citrónová šťava 2 PL.
- mleté čierne korenie
- soľ
Príprava:
- Cibuľu ošúpeme a nakrájame na veľké kolieska.
- Mäso umyte, osušte papierovou utierkou a nakrájajte na kúsky. Vložíme do misy, pridáme cibuľu, pokvapkáme citrónovou šťavou, korením, osolíme, premiešame, potom zalejeme vínom a opäť premiešame. Prikryte fóliou a nechajte v chladničke 5 – 6 hodín.
- Mäso navlečte na špajdle a striedavo s cibuľou. Grilujte na drevenom uhlí do zlatista, pričom mäso neustále otáčajte a polievajte marinádou.
