Foto: z otvorených zdrojov
Tekvicu pri pečení vôbec necítite a pochutnajú si na nej aj tí, ktorí ju nemajú veľmi radi.
Sezóna tekvíc je v plnom prúde, tak si ju nenechajte ujsť a pripravte si tieto aromatické, pestrofarebné a nie príliš sladké tekvicovo-orieškové sušienky.
Tekvica v pečive nie je vôbec citeľná a pochutnajú si na nej aj tí, ktorí ju nemajú veľmi v obľube.
Recept
Ingrediencie:
- pečená tekvica 200 g
- pšeničná múka 300-350 g
- mlieko 100 ml
- cukor 40 g
- maslo 30 g
- kvások 2 lyžičky.
- vlašské orechy 50 g
- škorica 0,5 lyžičky.
Príprava:
- Tekvicu zbavte šupky a nakrájajte ju na kúsky. Uložíme ju na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia 15 – 20 minút, potom ju roztlačíme vidličkou.
- Orechy nasekáme.
- Do misy preosejeme múku a prášok do pečiva, pridáme tekvicu, rozpustené maslo, cukor, orechy, škoricu, soľ, prilejeme mlieko a vypracujeme mäkké, mierne lepivé cesto.
- Cesto položíme na pracovnú dosku, zľahka ho posypeme múkou, rozvaľkáme na hrúbku asi jedného centimetra, nakrájame na trojuholníky a položíme na plech vyložený pergamenom.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 25-30 minút do zlatista.
