Sušienky s tekvicou a orechmi: jednoduchý recept

Foto: z otvorených zdrojov

Tekvicu pri pečení vôbec necítite a pochutnajú si na nej aj tí, ktorí ju nemajú veľmi radi.

Sezóna tekvíc je v plnom prúde, tak si ju nenechajte ujsť a pripravte si tieto aromatické, pestrofarebné a nie príliš sladké tekvicovo-orieškové sušienky.

Tekvica v pečive nie je vôbec citeľná a pochutnajú si na nej aj tí, ktorí ju nemajú veľmi v obľube.

Recept

Ingrediencie:

  • pečená tekvica 200 g
  • pšeničná múka 300-350 g
  • mlieko 100 ml
  • cukor 40 g
  • maslo 30 g
  • kvások 2 lyžičky.
  • vlašské orechy 50 g
  • škorica 0,5 lyžičky.

Príprava:

  1. Tekvicu zbavte šupky a nakrájajte ju na kúsky. Uložíme ju na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia 15 – 20 minút, potom ju roztlačíme vidličkou.
  2. Orechy nasekáme.
  3. Do misy preosejeme múku a prášok do pečiva, pridáme tekvicu, rozpustené maslo, cukor, orechy, škoricu, soľ, prilejeme mlieko a vypracujeme mäkké, mierne lepivé cesto.
  4. Cesto položíme na pracovnú dosku, zľahka ho posypeme múkou, rozvaľkáme na hrúbku asi jedného centimetra, nakrájame na trojuholníky a položíme na plech vyložený pergamenom.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 25-30 minút do zlatista.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život