Foto: z verejných zdrojov
Tradičná dusená kapusta je jednoduchá a lacná, ale vždy ju môžete urobiť chutnejšou.
Chcete dodať svojej obľúbenej dusenej kapuste novú vôňu a vynikajúcu chuť? Len dve čajové lyžičky jednoduchých ingrediencií dokážu premeniť známe jedlo na skutočné kulinárske majstrovské dielo!
Príprava tradičnej dusenej kapusty je jednoduchá a lacná, ale vždy ju môžete urobiť chutnejšou. Mnohé gazdinky pridávajú do kapusty mäso a bylinky, ale existujú dve dostupné ingrediencie, ktoré sú takmer v každej domácnosti a vďaka ktorým bude dusená kapusta neuveriteľne aromatická a chutná – horčica a ocot.
Horčica
Na konci varenia pridajte 1-2 čajové lyžičky práškovej alebo pripravenej horčice – podľa toho, čo máte po ruke. Horčica dodá kapuste zvláštnu vôňu a zvýrazní jej chuť.
Ocot
Aj keď ho mnohé gazdinky nepoužívajú, ocot, podobne ako horčica, zlepšuje chuť pokrmu a dodáva mu miernu príjemnú kyslosť. Pridáva sa asi pol hodiny po začiatku varenia, stačí jedna lyžica.
Tip: Kapusta môže mať pri varení špecifický zápach, preto sa často pridávajú klinčeky na jej zjemnenie.
