Foto: z otvorených zdrojov
Trocha soli, cesnaku alebo papriky nielenže dodá výrobku chuť, ale pomôže mu aj dlhšie vydržať čerstvý.
Kúpili ste slaninu a už snívate o domácich pochúťkach, ale po niekoľkých dňoch v chladničke stratila chuť a vysušila sa? RBC-Ukrajina vám poradí, ako dosiahnuť, aby slanina zostala šťavnatá a chutná aj niekoľko týždňov.
Chlad a správna teplota
Maslo miluje chlad: optimálne je skladovať ho v chladničke pri teplote +2…+5 °C. Ak ho plánujete odložiť na dlhšie, potom ho zamrazte. V mrazničke si bravčová masť zachováva svoju chuť až šesť mesiacov.
Neskladujte ho v nákupnej taške
Ponechanie výrobku v polyetyléne alebo fólii je častou chybou. Takto bravčová masť rýchlo získava vlhkosť a stráca chuť. Lepšie je dať ho do sklenenej alebo plastovej nádoby s tesným vekom alebo do vákuového vrecka do mrazničky.
Pridanie soli a korenia
Trocha soli, cesnaku alebo papriky nielenže dodá výrobku chuť, ale pomôže mu aj dlhšie vydržať čerstvý. Po spracovaní zabaľte masť do pergamenového papiera a vložte ju do chladničky.
Udržujte hygienu
Pred krájaním alebo prenášaním sadla si umyte ruky a použite čistý nôž. Tým sa minimalizuje riziko vzniku baktérií a zachová sa prirodzená chuť.
Vákuum alebo poháre sú ideálnou voľbou na dlhodobé použitie. Ak chcete uchovať bravčovú masť na niekoľko týždňov, investujte do vákuového balenia alebo sklenených pohárov. Takto zostane masť šťavnatá, nevysuší sa a zachová si svoju chuť.
