Foto: z otvorených zdrojov
Jednoduchý recept obsahuje cenovo dostupné prísady a niekoľko tajomstiev kvalitného nakladania.
Domáce marinované makrely sa môžu stať skutočnou hviezdou stola. Jednoduchý recept obsahuje dostupné suroviny a niekoľko tajomstiev kvalitného marinovania. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na YouTube kanál známej kuchárky a foodblogerky Lilie Zvit.
Recept na chutnú marinovanú makrelu
Ingrediencie:
- makrela – 2 ks.
- olej – 200 ml
- cibuľa – 1 ks.
- voda – 1 liter.
- zrnká korenia – 10 ks.
- bobkový list – 2 ks.
- soľ – 80 g
- cukor – 80 g
- ocot – 90 g
Príprava:
- V hrnci do vody pridáme bobkový list, korenie, soľ, cukor a privedieme do varu.
- Rybu očistíme od hlavy, vnútorností a nakrájame na malé kúsky. Potom rybu preložíme do vychladnutej marinády. Nechajte ju cez noc vylúhovať v chladničke.
- Potom na dno sklenenej formy alebo pohára položte nakrájanú cibuľu a na ňu makrely. Rybu a cibuľu striedajte vo vrstvách.
- Na uskladnenie všetko naplňte marinádou, ktorá sa zriedi prevarenou vodou v pomere jedna ku jednej, ako aj olejom.
Takéto ryby sa môžu dlho skladovať v chladničke.
