Nakladané domáce makrely: chutnejšie ako makrely kúpené v obchode

Foto: z otvorených zdrojov

Jednoduchý recept obsahuje cenovo dostupné prísady a niekoľko tajomstiev kvalitného nakladania.

Domáce marinované makrely sa môžu stať skutočnou hviezdou stola. Jednoduchý recept obsahuje dostupné suroviny a niekoľko tajomstiev kvalitného marinovania. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na YouTube kanál známej kuchárky a foodblogerky Lilie Zvit.

Recept na chutnú marinovanú makrelu

Ingrediencie:

  • makrela – 2 ks.
  • olej – 200 ml
  • cibuľa – 1 ks.
  • voda – 1 liter.
  • zrnká korenia – 10 ks.
  • bobkový list – 2 ks.
  • soľ – 80 g
  • cukor – 80 g
  • ocot – 90 g

Príprava:

  1. V hrnci do vody pridáme bobkový list, korenie, soľ, cukor a privedieme do varu.
  2. Rybu očistíme od hlavy, vnútorností a nakrájame na malé kúsky. Potom rybu preložíme do vychladnutej marinády. Nechajte ju cez noc vylúhovať v chladničke.
  3. Potom na dno sklenenej formy alebo pohára položte nakrájanú cibuľu a na ňu makrely. Rybu a cibuľu striedajte vo vrstvách.
  4. Na uskladnenie všetko naplňte marinádou, ktorá sa zriedi prevarenou vodou v pomere jedna ku jednej, ako aj olejom.

Takéto ryby sa môžu dlho skladovať v chladničke.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život