Foto: z otvorených zdrojov
Párky v cestíčku – malá gastronomická radosť, ktorú si môžete dovoliť kedykoľvek
Vo svete, kde sa gastrotrendy menia rýchlejšie ako počasie za oknom, sa niekedy chcete vrátiť k niečomu jednoduchému a nepopierateľne chutnému. Niečo, čo vonia detstvom a domácou kuchyňou.
Presne takýmto jedlom sa stali párky v cestíčku – hit, ktorý opäť rozžiaril sociálne siete a dokazuje, že nemusíte stáť hodiny pri sporáku, aby ste potešili seba a svojich blízkych. Stránka petrocook sa podelila o recept, ktorý sa dá ľahko zaradiť do moderného životného rytmu: minimum ingrediencií, maximálne potešenie.
Trend „domáceho“ varenia je súčasťou celosvetového hnutia za jednoduchosť a emocionálnu starostlivosť o seba. Psychológovia ho nazývajú „komfortné varenie“, pri ktorom jedlo nielen vyživuje, ale aj emocionálne podporuje. Vianočka v cestíčku dokonale zapadá do tejto vlny, pretože má známu chuť, príjemnú štruktúru, chrumkavosť a vôňu.
Recept
Ingrediencie:
- párky 5 ks.
- vajcia 2 ks.
- soľ
- korenie
- majonéza 3 PL.
- mlieko 50 ml
- múka 150-200 g
- maslo
Príprava
- V hlbokej miske rozšľahajte vajcia so soľou a korením.
- Pridajte majonézu, mlieko a múku a miešajte, kým nevznikne konzistencia hustej kyslej smotany.
- Párky ošúpeme a nakrájame na 3 časti, aby sa ľahšie vyprážali a podávali.
- Na panvici rozohrejte trochu rastlinného oleja.
- Každý kúsok párku dobre obalte v cestíčku.
- Smažte rovnomerne dozlatista z oboch strán.
- Upečené plátky položte na papierové utierky, aby ste odstránili prebytočný tuk.
- Podávajte horúce, sú najchutnejšie.
Servírovanie
- Pridajte pikantnú omáčku, napríklad cesnakovú, syrovú alebo paradajkovú.
- Nakrájajte čerstvú zeleninu – dodá to vyváženosť.
- Podávajte vo forme mini korndohov na špajdliach.
Rýchlo pripravíte pokrm, ktorý dokonale spája nostalgiu s modernou kulinárskou estetikou. Párky v cestíčku sú malou gastronomickou radosťou, ktorú si môžete kedykoľvek dovoliť, je rýchla, finančne nenáročná a chutná.
