Foto: z otvorených zdrojov
Jedlo sa pripravuje veľmi rýchlo a je chutné teplé aj studené.
Ide o jemné, zdravé jedlo, ktoré si obľúbi veľa ľudí. Pripravuje sa veľmi rýchlo a chutí výborne za tepla aj za studena.
Pripravenú pečeň osmažte v cestíčku z cibule, kyslej smotany, vajíčka, horčice a mletého čierneho korenia.
Recept
Ingrediencie:
- kuracia pečeň 500 g
- cibuľa 2 ks.
- kuracie vajcia 1 ks.
- pšeničná múka 2 PL.
- kyslá smotana 1,5 PL.
- horčica 1 lyžička.
- mleté čierne korenie
- soľ
- rastlinný olej.
Príprava:
- Pečeň umyjeme, odstránime žlčovody, rozrežeme na dve časti, osolíme a okoreníme.
- Cibuľu ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
- Na cesto rozšľaháme v miske vajce, pridáme kyslú smotanu, soľ, horčicu, nastrúhanú cibuľu, múku a premiešame. Do cesta vložíme pečeň, dobre premiešame a necháme 10 minút odstáť.
- Na panvici rozohrejeme rastlinný olej, vložíme pečeň a opečieme ju na strednom ohni z jednej strany so zatvorenou pokrievkou, potom ju otočíme na druhú stranu a opečieme do zlatista.
