Kuracia pečeň v cibuľovom cestíčku: recept na zdravé jedlo

Foto: z otvorených zdrojov

Jedlo sa pripravuje veľmi rýchlo a je chutné teplé aj studené.

Ide o jemné, zdravé jedlo, ktoré si obľúbi veľa ľudí. Pripravuje sa veľmi rýchlo a chutí výborne za tepla aj za studena.

Pripravenú pečeň osmažte v cestíčku z cibule, kyslej smotany, vajíčka, horčice a mletého čierneho korenia.

Recept

Ingrediencie:

  • kuracia pečeň 500 g
  • cibuľa 2 ks.
  • kuracie vajcia 1 ks.
  • pšeničná múka 2 PL.
  • kyslá smotana 1,5 PL.
  • horčica 1 lyžička.
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • rastlinný olej.

Príprava:

  1. Pečeň umyjeme, odstránime žlčovody, rozrežeme na dve časti, osolíme a okoreníme.
  2. Cibuľu ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
  3. Na cesto rozšľaháme v miske vajce, pridáme kyslú smotanu, soľ, horčicu, nastrúhanú cibuľu, múku a premiešame. Do cesta vložíme pečeň, dobre premiešame a necháme 10 minút odstáť.
  4. Na panvici rozohrejeme rastlinný olej, vložíme pečeň a opečieme ju na strednom ohni z jednej strany so zatvorenou pokrievkou, potom ju otočíme na druhú stranu a opečieme do zlatista.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život