Foto: z verejných zdrojov
Kombináciou citrónov a pomarančov vzniká hustý slnečný džem, ktorý sa výborne hodí k toastom.
Domáca citrusová marmeláda má jasnú chuť, prirodzené zloženie a arómu, ktorú v kupovaných analógoch nenájdete. Citróny a pomaranče sa dokonale kombinujú a vytvárajú hustý, slnečný džem, ktorý sa hodí k toastom, pečivu alebo teplému čaju. Spoločnosť RBC-Ukrajina sa s vami podelí o recept na výrobu džemu, ktorý zatieni džem kúpený v obchode.
Recept
Ingrediencie:
- 3 pomaranče
- 2 citróny
- 800 g cukru
- 200 ml vody
Príprava:
- Citrusové plody umyte. V prípade potreby ich sparte vriacou vodou. Rozdrvte ich aj so šupkou, pretože práve šupka im dodáva chuť a prírodné pektíny.
- Zmiešajte ingrediencie. Zmes preložíme do hrnca, pridáme vodu a cukor.
- Nechajte zovrieť. Varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým džem nezhustne. Trvá to približne 40-60 minút. Nalejte do pohárov. Horúci džem nalejte do pohárov. Ak chcete, môžete urobiť zákruty, ale poháre s džemom môžete jednoducho uložiť do chladničky.
- Džem sa stane hustým, aromatickým a bohatým. Ak chcete, pridajte zázvor, vanilku alebo štipku škorice pre ešte zimnejšiu, sviatočnú chuť.
- V chladnom období bude tento džem nielen skvelou ozdobou raňajok, ale pomôže aj telu posilniť imunitný systém. Zároveň vám poskytne kúsok leta ukrytý v pohári aj v ten najchmúrnejší deň.
