Foto: z otvorených zdrojov
Skúste si tieto rolky pripraviť doma a stanú sa vaším novým kulinárskym hitom, lepším ako v reštaurácii, jednoduchším a s láskou.
Ak si myslíte, že chutné rožky môžete ochutnať len v reštaurácii, je načase zmeniť toto vnímanie.
Krevetové závitky pečené v rúre podľa receptu zo stránky Petrocook dokazujú, že kulinárske majstrovské diela sú dostupné aj doma. Šťavnaté krevety, jemný smotanový syr, chrumkavá uhorka a zlatistá syrová čiapočka robia z tohto pokrmu skutočný gastronomický objav.
Recept
Ingrediencie:
Syrová čiapočka
- Tvrdý syr 200 g
- Majonéza 3 PL
- Kaviár (nátierka z pohára) 2 PL. l
- Cesnak 2 strúčiky
ryža
- Ryža 200 g
- Voda 220 ml
Ryžový dresing
- Ocot 9% 8 g
- Varná voda 15 g
- Cukor 17 g
- Soľ
Plnka
- Nori listy 2 ks.
- Krevety (vyprážané alebo varené)
- Smotanový syr 150-200 g
- Uhorka 1 ks.
- Omáčka Unagi
- Sójová omáčka
- Sezam
Príprava
- Syr nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme kaviár, nasekaný cesnak a majonézu. Dobre premiešajte, kým nevznikne homogénna zmes, ktorá sa stane jemnou a aromatickou ozdobou vašich závitkov.
- Ryžu prepláchneme a zalejeme studenou vodou, varíme 25-30 minút do mäkka.
- Zmiešajte ocot, vriacu vodu, cukor a soľ. Uvarenú ryžu zalejeme, premiešame a necháme 10 min. pod pokrievkou nasiaknuť chute.
- Navlhčite si ruky vodou, aby sa ryža neprilepila.
- Na hrubú stranu listu nori položte približne 160 g ryže.
- Do stredu rozotrite krémový syr, pridajte krevety a pásiky uhoriek.
- Rolku zabalíme, okraj nori navlhčíme vodou a pevne stočíme.
- Rolku nakrájajte na porcie ostrým mokrým nožom.
- Na každý plátok položte syrovú čiapočku.
- Rolky položte na plech vyložený pergamenom na pečenie a pečte v rúre 5-7 minút pri teplote 200 °C dozlatista.
Tipy
- Použite čerstvé krevety a kvalitný smotanový syr, ktorý zaručí bohatú chuť.
- Ostrý nôž a navlhčený obrúsok vám pomôžu rolku úhľadne nakrájať, aby sa nerozpadla.
- Syrovú čiapočku môžete obmieňať, experimentujte s rôznymi druhmi tvrdého syra a na zafarbenie pridajte nejaké bylinky.
Pečené krevetové rolky sú nielen krásne a chutné, ale aj príležitosťou na kreativitu v kuchyni. Ovládate čerstvosť surovín, množstvo korenia a vôbec nie ste obmedzení vo fantázii. Je to tiež príležitosť prekvapiť svojich hostí, aby sa romantická večera stala nezabudnuteľnou.
Skúste si tieto závitky pripraviť doma a stanú sa vaším novým kulinárskym hitom, lepším ako v reštaurácii, jednoduchším a s láskou.
