Univerzálna omáčka, ktorá sa výborne hodí k mäsu a zelenine

Foto: z otvorených zdrojov

Neobsahuje žiadne umelé prísady ani konzervačné látky a bude skvelým doplnkom mnohých jedál.

Domácu syrovú omáčku si môžete ľahko pripraviť doma za pár minút. Neobsahuje umelé prísady a konzervačné látky a bude skvelým doplnkom mnohých jedál. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na kanál YouTube foodblogerky Natalie Danyliuk.

Domáca syrová omáčka: jednoduchý recept

Ingrediencie:

  • maslo – 50 g
  • múka – 1 polievková lyžica
  • mlieko – 250 ml
  • Syr na opekanie čedar – 5 plátkov
  • soľ, korenie – podľa chuti

Príprava

  1. Do rozohriatej panvice pridajte maslo, múku a mlieko.
  2. Priveďte do zhustnutia a pridajte korenie.
  3. Potom pridajte syr a miešajte, kým sa nerozpustí.

Táto syrová omáčka sa hodí najmä k mnohým jedlám:

  • zelenina
  • mäso a hydina
  • hamburgery
  • cestoviny a obilniny
  • chlieb a občerstvenie
  • zemiakový kabát
  • ryba – losos alebo treska zapečená pod ľahkou syrovou omáčkou

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život