Foto: z otvorených zdrojov
Ryba je zlatistá a chutná
Recept je dobrý, pretože kapiu netreba vopred čistiť, stojí pri sporáku a sleduje vyprážanie, pripravuje sa spolu s vnútrom a pečie sa v rúre.
Ryba je zlatistá a voňavá.
Recept
Ingrediencie:
- kapelník 700 g
- sójová omáčka 1 PL.
- cukor 0,5 PL.
- kari korenie 2/3 lyžičky.
- soľ
Príprava:
- Umyte homoľu pod tečúcou studenou vodou a osušte ju papierovou utierkou.
- V miske zmiešajte sójovú omáčku, cukor, kari korenie, trochu soli a premiešajte.
- Do tejto zmesi vložte rybu, premiešajte a nechajte marinovať pri izbovej teplote 1-2 hodiny.
- Vopred si predhrejte rúru na 90 stupňov a zapnite konvekciu. Na dno dajte plech pokrytý fóliou, naň položte rybu a pečte 60 minút.
