Moiwa v rúre: veľmi jednoduchý recept

Foto: z otvorených zdrojov

Ryba je zlatistá a chutná

Recept je dobrý, pretože kapiu netreba vopred čistiť, stojí pri sporáku a sleduje vyprážanie, pripravuje sa spolu s vnútrom a pečie sa v rúre.

Ryba je zlatistá a voňavá.

Recept

Ingrediencie:

  • kapelník 700 g
  • sójová omáčka 1 PL.
  • cukor 0,5 PL.
  • kari korenie 2/3 lyžičky.
  • soľ

Príprava:

  1. Umyte homoľu pod tečúcou studenou vodou a osušte ju papierovou utierkou.
  2. V miske zmiešajte sójovú omáčku, cukor, kari korenie, trochu soli a premiešajte.
  3. Do tejto zmesi vložte rybu, premiešajte a nechajte marinovať pri izbovej teplote 1-2 hodiny.
  4. Vopred si predhrejte rúru na 90 stupňov a zapnite konvekciu. Na dno dajte plech pokrytý fóliou, naň položte rybu a pečte 60 minút.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život