Známu „Mimosu“ si vychutnáte novým spôsobom – namiesto majonézy použite iný dresing.

Foto: z otvorených zdrojov

Známy šalát sa stane skutočne vynikajúcim, ak zmeníte jeho dresing

Šalát Mimosa je klasikou slávnostného stola. Klasická verzia tohto šalátu je s majonézou. Ak však chcete pripraviť o niečo „ľahšiu“ verziu šalátu, môžete dresing zmeniť. TSN.ua pripravil recept na „Mimozu“ so smotanovo-tvarohovým dresingom od kulinárskej blogerky @recepty_ira.

Jemný a nemastný dresing zo smotanového syra robí „Mimosu“ ľahkou, zvýrazňuje chuť tuniaka a robí vrstvy vzdušnejšími.

Recept

Zloženie

na šalát

  • 3-4 zemiaky
  • 3 mrkvy
  • 4 vajcia
  • 2 konzervy tuniaka z konzervy
  • 1 veľká cibuľa (cibuľa alebo fialová cibuľa)
  • zelená cibuľka (nepovinné)

na dresing

  • smotanový syr
  • 0,5 lyžičky horčice

na marinovanie cibule

  • 0,5 lyžičky soli
  • 2 PL octu
  • 1 PL cukru
  • vriaca voda

Varenie

  1. Cibuľu nakrájajte na tenké polkruhy. Vložíme do nádoby, zalejeme strmou vriacou vodou so soľou, octom a cukrom. Uzavrite nádobu a nechajte ju 30-60 minút odstáť.
  2. Príprava dresingu. Zmiešajte smotanový tvaroh s horčicou. Zmes vyšľahajte mixérom na homogénnu zmes.
  3. Uvarené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle. Vytvorte rovnomernú vrstvu a potrite ju dresingom.
  4. Navrch pridajte najemno nastrúhanú varenú mrkvu. Pokvapkajte dresingom.
  5. Ďalšia vrstva – nastrúhané vajcia. Pokvapkajte dresingom
  6. Ďalej položte tuniaka z konzervy. Posypte nasekanou zelenou cibuľkou.
  7. Ďalšou vrstvou je nakladaná cibuľka. Pokvapkajte ju dresingom.
  8. Položte vrstvu zemiakov a potrite ich majonézou. Potom poukladajte nastrúhané vajcia alebo žĺtok.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život