Foto: z otvorených zdrojov
Známy šalát sa stane skutočne vynikajúcim, ak zmeníte jeho dresing
Šalát Mimosa je klasikou slávnostného stola. Klasická verzia tohto šalátu je s majonézou. Ak však chcete pripraviť o niečo „ľahšiu“ verziu šalátu, môžete dresing zmeniť. TSN.ua pripravil recept na „Mimozu“ so smotanovo-tvarohovým dresingom od kulinárskej blogerky @recepty_ira.
Jemný a nemastný dresing zo smotanového syra robí „Mimosu“ ľahkou, zvýrazňuje chuť tuniaka a robí vrstvy vzdušnejšími.
Recept
Zloženie
na šalát
- 3-4 zemiaky
- 3 mrkvy
- 4 vajcia
- 2 konzervy tuniaka z konzervy
- 1 veľká cibuľa (cibuľa alebo fialová cibuľa)
- zelená cibuľka (nepovinné)
na dresing
- smotanový syr
- 0,5 lyžičky horčice
na marinovanie cibule
- 0,5 lyžičky soli
- 2 PL octu
- 1 PL cukru
- vriaca voda
Varenie
- Cibuľu nakrájajte na tenké polkruhy. Vložíme do nádoby, zalejeme strmou vriacou vodou so soľou, octom a cukrom. Uzavrite nádobu a nechajte ju 30-60 minút odstáť.
- Príprava dresingu. Zmiešajte smotanový tvaroh s horčicou. Zmes vyšľahajte mixérom na homogénnu zmes.
- Uvarené zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle. Vytvorte rovnomernú vrstvu a potrite ju dresingom.
- Navrch pridajte najemno nastrúhanú varenú mrkvu. Pokvapkajte dresingom.
- Ďalšia vrstva – nastrúhané vajcia. Pokvapkajte dresingom
- Ďalej položte tuniaka z konzervy. Posypte nasekanou zelenou cibuľkou.
- Ďalšou vrstvou je nakladaná cibuľka. Pokvapkajte ju dresingom.
- Položte vrstvu zemiakov a potrite ich majonézou. Potom poukladajte nastrúhané vajcia alebo žĺtok.
