Dusená kapusta s klobásami: recept z detstva

Foto: z otvorených zdrojov

Dusená kapusta je chuť z detstva, ktorá vždy vyvoláva hrejivé spomienky

Ľahký, aromatický, výdatný a neuveriteľne domáci – tento pokrm si zaslúži miesto na vašom stole, najmä v chladných večeroch, keď máte chuť na niečo chutné a upokojujúce, a recept na jeho prípravu sme si povedali na stránke foodblog_kristi.

Recept

Ingrediencie:

  • Kapusta 800 g
  • Údené klobásy 300 g
  • Cibuľa 1 ks.
  • Mrkva 1 ks.
  • Paradajková omáčka 2 PL.
  • Kôpor
  • Petržlenová vňať
  • Soľ
  • Korenie
  • Paprika
  • Sušený cesnak
  • Rastlinný olej 2 PL.

Príprava

  1. Vo veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a smažte ju niekoľko minút, kým nebude priehľadná.
  2. Pridajte nastrúhanú mrkvu a za stáleho miešania smažte 2-3 minúty.
  3. Údené klobásy nakrájajte na kolieska alebo plátky a pridajte k zelenine.
  4. Kapustu nakrájajte, posypte soľou a premiešajte, aby pustila šťavu.
  5. Kapustu vložíme do hrnca, prikryjeme a dusíme na miernom ohni asi 15 minút.
  6. Pridajte omáčku a korenie, odstráňte pokrievku a varte ďalších 5-7 minút, kým kapusta nie je mäkká, ale nie kašovitá.
  7. Pred podávaním posypte bylinkami.

Dusená kapusta s klobásami nie je len večera. Je to komfortné jedlo, ktoré vás zahreje a naplní vašu kuchyňu chuťou. Ľahko sa v ňom kombinuje jednoduchá zelenina so šťavnatými klobásami a trochou omáčky a bylinky mu dodávajú sviežosť a ľahkosť.

Tipy

  • Ak chcete, aby bol pokrm výdatnejší, môžete pridať zemiaky alebo mrkvu.
  • Použite údené klobásy, dodajú viac chuti, ale neprekrývajú chuť kapusty.
  • Môžete ju podávať ako samostatné jedlo alebo s prílohou z varenej ryže alebo zemiakovej kaše.

Nech vám toto ukrajinské jedlo pripomenie domácu pohodu a stane sa skutočnou kulinárskou lahôdkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život