Kórejský karfiolový šalát: recept na originálne občerstvenie

Foto: z otvorených zdrojov

Šalát sa výborne hodí k akémukoľvek mäsovému jedlu alebo prílohe.

Karfiol na kórejský spôsob je pikantná, aromatická, korenisto-sladká pochúťka. Pripravuje sa veľmi jednoducho. Karfiol sa uvarí, potom sa marinuje so zeleninou a korením. Šalát sa bude hodiť k akýmkoľvek mäsovým jedlám alebo prílohám.

Recept

Ingrediencie:

  • Karfiol 1 kg
  • cibuľa 1 ks.
  • mrkva 1 ks.
  • sladká paprika 1 ks.
  • cesnak 3 strúčiky
  • olivový olej 60 g
  • sójová omáčka 3 PL.
  • mletý koriander 1 lyžička.
  • mletá sladká paprika 1 lyžička.
  • mletá štipľavá paprika 1/3 čl.
  • mleté čierne korenie
  • petržlenová vňať.

Príprava:

  • Karfiol opláchnite studenou vodou a nakrájajte na malé ružičky. Päť minút povarte vo vriacej mierne osolenej vode, sceďte a nechajte vychladnúť.
  • Očistite cibuľu a mrkvu. Cibuľu nakrájajte na polkruhy, mrkvu nastrúhajte na kórejskom strúhadle.
  • Papriky očistite od semienok, prepážok a nakrájajte na slamky.
  • Cesnak ošúpeme a prelisujeme cez lis.
  • Petržlen opláchnite, osušte papierovou utierkou a nasekajte nadrobno.
  • Kapustu, mrkvu, papriku a petržlenovú vňať vložte do misy.
  • Do stredu zeleniny vložíme cesnak, koriander, papriku, feferónku, mleté čierne korenie.
  • Na panvici na strednom ohni rozohrejeme olivový olej, vložíme cibuľu a opečieme ju, kým nie je priehľadná, ihneď horúci olivový olej a cibuľu nalejeme do stredu zeleniny a dobre premiešame, potom zalejeme sójovou omáčkou a opäť premiešame.
  • Prikryte pokrievkou a odložte na hodinu do chladničky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život