Foto: z otvorených zdrojov
Šalát sa výborne hodí k akémukoľvek mäsovému jedlu alebo prílohe.
Karfiol na kórejský spôsob je pikantná, aromatická, korenisto-sladká pochúťka. Pripravuje sa veľmi jednoducho. Karfiol sa uvarí, potom sa marinuje so zeleninou a korením. Šalát sa bude hodiť k akýmkoľvek mäsovým jedlám alebo prílohám.
Recept
Ingrediencie:
- Karfiol 1 kg
- cibuľa 1 ks.
- mrkva 1 ks.
- sladká paprika 1 ks.
- cesnak 3 strúčiky
- olivový olej 60 g
- sójová omáčka 3 PL.
- mletý koriander 1 lyžička.
- mletá sladká paprika 1 lyžička.
- mletá štipľavá paprika 1/3 čl.
- mleté čierne korenie
- petržlenová vňať.
Príprava:
- Karfiol opláchnite studenou vodou a nakrájajte na malé ružičky. Päť minút povarte vo vriacej mierne osolenej vode, sceďte a nechajte vychladnúť.
- Očistite cibuľu a mrkvu. Cibuľu nakrájajte na polkruhy, mrkvu nastrúhajte na kórejskom strúhadle.
- Papriky očistite od semienok, prepážok a nakrájajte na slamky.
- Cesnak ošúpeme a prelisujeme cez lis.
- Petržlen opláchnite, osušte papierovou utierkou a nasekajte nadrobno.
- Kapustu, mrkvu, papriku a petržlenovú vňať vložte do misy.
- Do stredu zeleniny vložíme cesnak, koriander, papriku, feferónku, mleté čierne korenie.
- Na panvici na strednom ohni rozohrejeme olivový olej, vložíme cibuľu a opečieme ju, kým nie je priehľadná, ihneď horúci olivový olej a cibuľu nalejeme do stredu zeleniny a dobre premiešame, potom zalejeme sójovou omáčkou a opäť premiešame.
- Prikryte pokrievkou a odložte na hodinu do chladničky.
