Foto: z verejných zdrojov
Toto jedlo je ideálne na večeru pre dvoch, útulný „filmový večer“ alebo ako jedlo pre hostí.
Sú jedlá, ktoré si nevyžadujú žiadne ďalšie slová, sú jednoducho veľmi chutné. Oživia vás po dlhom pracovnom dni, dodajú vám pocit útulnosti, pripomenú vám malé radosti a vytvoria sviatočnú náladu aj vo všedné dni.
Presne také sú krémové cestoviny so slaninou a sušenými paradajkami, jedlo, o ktorého recepte sa dozviete na stránke samura_cooking, si už stihli zamilovať tisícky domácich kuchárov. Je jednoduché, veľmi chutné a udrie vám do očí od prvej lyžičky. A áno, je to presne ten typ, ktorý vám v kuchyni zaberie 10 minút a jete ako v dobrom talianskom bistre.
Recept
Ingrediencie:
- cestoviny 200 g
- slanina 100 g
- malá cibuľa 1 ks.
- sušené paradajky 6-8 ks.
- vývar (kurací alebo zeleninový) 100 ml
- smotana 150 ml
- paradajkový pretlak 1 PL
- parmezán 50 g
- čerstvé bylinky
- soľ
- korenie
- olivový olej
Príprava
- Cestoviny uvarte v osolenej vode, kým nie sú al dente. Scedíme, ale trochu vody z cestovín necháme v šálke pre prípad, že by sme ju potrebovali do omáčky.
- Slaninu opečte na miernom ohni, kým nie je chrumkavá a aromatická.
- Pridajte cibuľu a sušené paradajky a smažte, kým cibuľa nezmäkne a neuvoľní sa jej chuť.
- Prilejte vývar a smotanu a pridajte paradajkový pretlak.
- Premiešajte a nechajte omáčku pomaly variť 5-7 minút. Bude hustá, zamatová a veľmi aromatická.
- Do omáčky pridajte cestoviny, premiešajte a spolu 1 min. prehrievajte.
- Posypte parmezánom a opäť jemne premiešajte.
- Osolíme, okoreníme a podávame horúce, navrch posypeme bylinkami.
Tento pokrm je ideálny na večeru pre dvoch, útulný „filmový večer“ alebo ako jedlo pre hostí, keď chcete ohúriť bez veľkej námahy. Cestoviny sú nádherné – lesklá štruktúra smotany, kúsky sušených paradajok pripomínajúce granátové jablká, zlatistá slanina a bylinky vytvárajú lahodný obrázok na Instagram.
