Foto: z otvorených zdrojov
Vďaka jednoduchosti receptu a vyváženej chuti sa tento dezert stane obľúbeným vo vašej kuchyni.
Vatrushki s vanilkovým krémom a bobuľovým ovocím sú hotové za pár minút a nevyžadujú kysnuté cesto. Vďaka jednoduchosti receptu a vyváženej chuti sa tento dezert stane obľúbeným vo vašej kuchyni. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na instagramovú stránku foodblogerky Kateryny Protsyshyny.
Recept na lenivé vatrušky s lesným ovocím
Ingrediencie:
- lístkové cesto – 300 g
- smotanový syr – 200 g
- práškový cukor – podľa chuti
- vanilka
- žĺtok – 1 ks.
- bobuľovité ovocie – akékoľvek
Príprava:
- Lístkové cesto nakrájame na štvorce, do ktorých urobíme pohárom malý zárez.
- V miske zmiešame tvaroh, prášok do pečiva, vanilku a dôkladne premiešame. Do stredu cesta dáme pripravený krém, okraje potrieme rozšľahaným žĺtkom.
- Lenivé wattrushki s bobuľovým ovocím a chutným krémom: recept bez extra námahyVarenie lenivých wattrushki (foto: rámček z videa)
- Pečieme pri 180 stupňoch 20 min. V prípade potreby na záver ozdobte práškom a mätou.
