Foto: z verejných zdrojov
Ideálne pre rodinnú dovolenku alebo nečakaných hostí
Tento nepečený čerešňový koláč je skutočným objavom pre tých, ktorí milujú sladkosti, ale nechcú stráviť hodiny pečením v rúre. Je ideálny na rodinné oslavy alebo pre nečakaných hostí. Informuje o tom agentúra RBC-Ukrajina s odvolaním sa na kanál ukrajinského šéfkuchára Ivana Janyuka na YouTube.
Recept na koláč s čerešňami
Ingrediencie:
- čerešne – 500 g
- cukor – 2 PL
- pita chlieb – 1 balík
- kyslá smotana – 500 g (20%)
- kondenzované varené mlieko – 400 g
- horká čokoláda – 1 tabuľka
Príprava
- Do čerešní nasypte cukor a premiešajte. Nakrájajte lavaš na pásiky ako na fotografii.
- Višne položíme na pitu, stočíme do trubičky a položíme na formu.
- Na krém vyšľaháme kyslú smotanu v miske mixérom po dobu 2 minút. Potom postupne pridáme kondenzované mlieko a premiešame.
- Potom položíme vrstvu trubičiek a potrieme ich krémom. Takto opakujte, kým vám nezostanú žiadne koláčiky. Vložte do chladničky na 3 hodiny, aby sa torta nasiakla.
- Horkú čokoládu nakrájajte najemno nožom na drobky a posypte ňou vrch koláča.
