Foto: z otvorených zdrojov
Výsledkom je pikantný pokrm, ktorý sa môže podávať ako studené predjedlo aj ako príloha k mäsu alebo zemiakom.
Baklažány sú skutočnou klasikou domácej kuchyne. Spájajú jemnú dužinu, sladkú pikantnosť papriky a chuť cesnaku. Ukazuje sa, že ide o pikantné jedlo, ktoré sa podáva ako studené občerstvenie a ako príloha k mäsu alebo zemiakom. Recept na toto chutné občerstvenie zdieľa RBC-Ukrajina s odkazom na telegramový kanál Konzervovanie a varenie.
Recept
Ingrediencie:
- baklažány – 3 kg
- sladká červená paprika – 1 kg
- horká paprika – 1-3 struky
- cesnak – 300 g
- cukor – 1 šálka
- jablčný ocot – 1 šálka
- rastlinný olej – 1 šálka
- soľ – 1,5 PL.
Príprava:
- Pripravte zeleninu. Baklažány očistite od stopiek a podľa veľkosti ich rozrežte pozdĺžne alebo na polovicu. Osoľte a nechajte 2 hodiny odstáť, aby sa uvoľnila horkosť.
- Potom baklažány opečieme na troche oleja do zlatista. Papriku, horkú papriku a cesnak pretlačte cez mlynček na mäso. Do zmesi pridáme cukor, soľ, ocot a olej a dobre premiešame.
- Vzniknutou aromatickou omáčkou zalejte baklažány a jemne premiešajte. Pokrm nechajte chvíľu rozvoniavať a potom ho môžete ochutnať.
- Ak chcete pripraviť prípravok na zimu, dajte zmes do sterilizovaných pohárov (0,7 l) a sterilizujte 40 minút, potom zavíčkujte.
