Baklažány: chutné občerstvenie, ktoré sa pripravuje na celú zimu

Foto: z otvorených zdrojov

Výsledkom je pikantný pokrm, ktorý sa môže podávať ako studené predjedlo aj ako príloha k mäsu alebo zemiakom.

Baklažány sú skutočnou klasikou domácej kuchyne. Spájajú jemnú dužinu, sladkú pikantnosť papriky a chuť cesnaku. Ukazuje sa, že ide o pikantné jedlo, ktoré sa podáva ako studené občerstvenie a ako príloha k mäsu alebo zemiakom. Recept na toto chutné občerstvenie zdieľa RBC-Ukrajina s odkazom na telegramový kanál Konzervovanie a varenie.

Recept

Ingrediencie:

  • baklažány – 3 kg
  • sladká červená paprika – 1 kg
  • horká paprika – 1-3 struky
  • cesnak – 300 g
  • cukor – 1 šálka
  • jablčný ocot – 1 šálka
  • rastlinný olej – 1 šálka
  • soľ – 1,5 PL.

Príprava:

  1. Pripravte zeleninu. Baklažány očistite od stopiek a podľa veľkosti ich rozrežte pozdĺžne alebo na polovicu. Osoľte a nechajte 2 hodiny odstáť, aby sa uvoľnila horkosť.
  2. Potom baklažány opečieme na troche oleja do zlatista. Papriku, horkú papriku a cesnak pretlačte cez mlynček na mäso. Do zmesi pridáme cukor, soľ, ocot a olej a dobre premiešame.
  3. Vzniknutou aromatickou omáčkou zalejte baklažány a jemne premiešajte. Pokrm nechajte chvíľu rozvoniavať a potom ho môžete ochutnať.
  4. Ak chcete pripraviť prípravok na zimu, dajte zmes do sterilizovaných pohárov (0,7 l) a sterilizujte 40 minút, potom zavíčkujte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život