Rýchly recept na nakladanú kapustu: chutný, jednoduchý a bez sterilizácie

Foto: z otvorených zdrojov

Chutné a jednoduché jedlo

Nakladanú lahodnú kapustu pripravíte za pár minút. Tento recept je ideálny pre tých, ktorí nechcú čakať niekoľko dní, kým sa pokrm „dokončí“, pretože už za niekoľko hodín je kapusta pripravená na podávanie. Recept zdieľa RBC-Ukraina s odkazom na príspevok v telegramovom kanáli Konservatsiya i Kulinariya.

Recept

Ingrediencie:

  • Biela kapusta – 1 kg
  • sladká paprika – 2 ks.
  • mrkva – 1 veľká alebo 2 malé

Na marinádu:

  • voda – 500 ml
  • rafinovaný slnečnicový olej – 50 ml
  • jablkový alebo 9% ocot – 50 ml
  • soľ – 1 polievková lyžica.
  • cukor – 2 PL.
  • cesnak – 3 strúčiky

Príprava:

  1. Kapustu nakrájajte na tenké plátky, mrkvu a papriku na tenké pásiky.
  2. V hrnci zvaríme vodu, pridáme olej, ocot, soľ, cukor a nasekaný cesnak. Dobre premiešajte a nechajte marinádu 1-2 minúty povariť.
  3. Horúcou marinádou zalejeme zeleninu, premiešame a trochu pritlačíme lyžicou, aby pustila šťavu.
  4. Preložíme do čistej nádoby alebo pohára, necháme vychladnúť a potom vložíme do chladničky.
  5. Už o niekoľko hodín si môžete vychutnať čerstvú, šťavnatú a chrumkavú nakladanú kapustu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život