Hruškový koláč bez múky: recept ako v najlepšej cukrárni

Foto: z verejných zdrojov

Bude to ideálna voľba na jesenný čajový večierok

Jemný hruškový koláč sa pripravuje bez gramu múky, ale chuťovo si nič nezadá s dezertmi z najlepších cukrární. Bude ideálnou voľbou na jesenný čajový večierok. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na YouTube kanál známej kuchárky a foodblogerky Lilie Tsvit.

Hruškový koláč bez múky: jednoduchý recept

Ingrediencie:

  • Krupica – 200 g
  • kefír – 200 g
  • vajcia – 2 ks
  • cukor – 50 g
  • sóda – 5 g
  • kakao – 20 g
  • hrušky – 400 g
  • maslo – 20 g
  • cukor – 30 g

Príprava

  1. V miske pridajte ku krupici kefír, vajcia, cukor a sódu bikarbónu. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte 30 minút odstáť, aby krupica napučala.
  2. Na panvici pridáme do rozpusteného masla cukor a nakrájané hrušky. Za stáleho miešania dusíme.
  3. Hrušky poukladáme na dno pergamenom vyloženej formy. Do krupicovej zmesi pridáme kakao a premiešame. Cesto rovnomerne rozotrite na hrušky.
  4. Pečieme pri teplote 150 stupňov 35 minút.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život