Foto: z verejných zdrojov
Bude to ideálna voľba na jesenný čajový večierok
Jemný hruškový koláč sa pripravuje bez gramu múky, ale chuťovo si nič nezadá s dezertmi z najlepších cukrární. Bude ideálnou voľbou na jesenný čajový večierok. Informuje o tom RBC-Ukrajina s odvolaním sa na YouTube kanál známej kuchárky a foodblogerky Lilie Tsvit.
Hruškový koláč bez múky: jednoduchý recept
Ingrediencie:
- Krupica – 200 g
- kefír – 200 g
- vajcia – 2 ks
- cukor – 50 g
- sóda – 5 g
- kakao – 20 g
- hrušky – 400 g
- maslo – 20 g
- cukor – 30 g
Príprava
- V miske pridajte ku krupici kefír, vajcia, cukor a sódu bikarbónu. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte 30 minút odstáť, aby krupica napučala.
- Na panvici pridáme do rozpusteného masla cukor a nakrájané hrušky. Za stáleho miešania dusíme.
- Hrušky poukladáme na dno pergamenom vyloženej formy. Do krupicovej zmesi pridáme kakao a premiešame. Cesto rovnomerne rozotrite na hrušky.
- Pečieme pri teplote 150 stupňov 35 minút.
