Foto: z verejných zdrojov
Polievka pripravená podľa tohto receptu má luxusnú krémovú chuť.
Polievka z tekvicového pyré je súčasťou jesenných menu väčšiny reštaurácií. Je ľahká, výživná a zároveň veľmi chutná a takmer každý ju má rád. Ľahko si ju pripravíte aj doma, najmä ak si vyberiete správny druh tekvice.
Poradíme vám, ako si pripraviť chutnú tekvicovú polievku – recept je dobrý, pretože si ho môžete obmieňať podľa svojej chuti. Môžete si pripraviť výdatnejšiu verziu s bohatým vývarom, alebo ju urobiť diétnu. Toto jedlo sa vždy podarí dokonale.
Tekvicová krémová polievka – recept ako v reštauráciách
Spôsob prípravy a ingrediencie pochúťky pomenovala kulinárska publikácia EatingWell. Odborníci radia použiť práve muškátovú tekvicu. Táto odroda sa vyznačuje mimoriadne sladkou a aromatickou dužinou.
Zloženie:
- jedna malá tekvica;
- jedna cibuľa;
- stonka zeleru;
- dva strúčiky cesnaku;
- liter kuracieho vývaru;
- päťsto mililitrov vody;
- päťdesiat gramov masla;
- polievková lyžica olivového oleja;
- soľ, korenie, obľúbené korenie;
- čajová lyžička sušeného tymiánu;
- bylinky podľa chuti.
Toto je „základný“ recept, ktorý si môžete upraviť podľa svojich predstáv. Môžete napríklad pridať mäso alebo rybu, alebo urobiť husté tekvicové pyré so smotanou.
Príprava:
- Na panvici rozohrejte zmes olivového oleja a masla. Zeler a cibuľu nakrájajte na rovnako malé kocky. Na miernom ohni smažte 4 minúty. Vmiešajte tymián a vypnite oheň.
- Tekvicu nakrájajte na ľubovoľné kúsky, zalejte vodou a vývarom. Varte pod pokrievkou na miernom ohni približne 25 minút. Zelenina by sa mala ľahko miesiť vidličkou.
- Do vývaru s tekvicou pridajte pečienku. Pridajte zvyšné rozpustené maslo. Tekvicovú krémovú polievku rozmixujte mixérom do hladka. Podľa chuti osolíme, okoreníme. Pokrm skladujte v chladničke najviac tri dni.
- Polievku z tekvicového pyré sa odporúča podávať so strúhankou, semienkami a nakrájanou zeleninou. V prípade potreby môžete pridať mäso, huby, opečenú slaninu alebo syr.
- Ak pripravujete tekvicovú krémovú polievku so smotanou, nalejte výrobok do teplej, nie horúcej misy. Smotana skracuje trvanlivosť, preto by ste ju mali pridať už pri podávaní.
