Lahodná tekvicová polievka ako v reštaurácii: robím ju každý deň na jeseň

Foto: z verejných zdrojov

Polievka pripravená podľa tohto receptu má luxusnú krémovú chuť.

Polievka z tekvicového pyré je súčasťou jesenných menu väčšiny reštaurácií. Je ľahká, výživná a zároveň veľmi chutná a takmer každý ju má rád. Ľahko si ju pripravíte aj doma, najmä ak si vyberiete správny druh tekvice.

Poradíme vám, ako si pripraviť chutnú tekvicovú polievku – recept je dobrý, pretože si ho môžete obmieňať podľa svojej chuti. Môžete si pripraviť výdatnejšiu verziu s bohatým vývarom, alebo ju urobiť diétnu. Toto jedlo sa vždy podarí dokonale.

Tekvicová krémová polievka – recept ako v reštauráciách

Spôsob prípravy a ingrediencie pochúťky pomenovala kulinárska publikácia EatingWell. Odborníci radia použiť práve muškátovú tekvicu. Táto odroda sa vyznačuje mimoriadne sladkou a aromatickou dužinou.

Zloženie:

  • jedna malá tekvica;
  • jedna cibuľa;
  • stonka zeleru;
  • dva strúčiky cesnaku;
  • liter kuracieho vývaru;
  • päťsto mililitrov vody;
  • päťdesiat gramov masla;
  • polievková lyžica olivového oleja;
  • soľ, korenie, obľúbené korenie;
  • čajová lyžička sušeného tymiánu;
  • bylinky podľa chuti.

Toto je „základný“ recept, ktorý si môžete upraviť podľa svojich predstáv. Môžete napríklad pridať mäso alebo rybu, alebo urobiť husté tekvicové pyré so smotanou.

Príprava:

  1. Na panvici rozohrejte zmes olivového oleja a masla. Zeler a cibuľu nakrájajte na rovnako malé kocky. Na miernom ohni smažte 4 minúty. Vmiešajte tymián a vypnite oheň.
  2. Tekvicu nakrájajte na ľubovoľné kúsky, zalejte vodou a vývarom. Varte pod pokrievkou na miernom ohni približne 25 minút. Zelenina by sa mala ľahko miesiť vidličkou.
  3. Do vývaru s tekvicou pridajte pečienku. Pridajte zvyšné rozpustené maslo. Tekvicovú krémovú polievku rozmixujte mixérom do hladka. Podľa chuti osolíme, okoreníme. Pokrm skladujte v chladničke najviac tri dni.
  4. Polievku z tekvicového pyré sa odporúča podávať so strúhankou, semienkami a nakrájanou zeleninou. V prípade potreby môžete pridať mäso, huby, opečenú slaninu alebo syr.
  5. Ak pripravujete tekvicovú krémovú polievku so smotanou, nalejte výrobok do teplej, nie horúcej misy. Smotana skracuje trvanlivosť, preto by ste ju mali pridať už pri podávaní.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Užitočné tipy a lifehacky pre každodenný život